Patroon Tekenen voor Volwassenen


Behaal unieke resultaten met onze cursus Patroon Tekenen!

Kunt u al kleding naaien maar vindt u het moeilijk om geschikte patronen te vinden? Of vindt u het lastig om kant-en-klare patronen aan te passen? Dan is het misschien tijd om zelf patronen te leren tekenen!
 

Wat houdt de cursus precies in?

Het doel van de cursus Patroon Tekenen is dat u nauwkeurig maten kunt opnemen en alle grondpatronen leert tekenen. U leert ook waar u rekening mee dient te houden bij het kiezen van een stof/materiaal voor een bepaald silhouet of model.

Basispatronen kunnen tekenen is de perfecte en tevens een voordelige uitkomst om kleding te ontwerpen en maken in uw maat. Waarom?

  • U bent niet meer afhankelijk van kant-en-klare patronen
  • U hebt een perfecte pasvorm die leidt tot een mooie silhouet
  • U bespaart tijd, doorslaan en aanpassen is niet meer nodig
  • Uw inzicht in hoe kleding in elkaar zit wordt veel groter en u maakt of vermaakt uw kleding op doordachte wijze
  • U ontwerpt en maakt uw eigen mode

Beginnen bij het begin, hoe werkt het?

U meet eerst al uw maten op de juiste manier op. Daarna tekent u vanuit die maten een basismodel, het grondpatroon. U leert hoe u een toile (proefmodel) van katoen kunt maken. Dit proefmodel past u en wij controleren of de pasvorm helemaal goed is. Zo niet, dan veranderen en passen wij dit samen aan, waar nodig.

Het proefmodel hoort heel strak om het lichaam te zitten omdat het een soort mal van uw lichaam is. De aanpassingen voor een comfortabele pasvorm gaat u later maken. Wanneer het patroon klaar is, trekt u dit over op karton. Het grondpatroon moet u goed bewaren, dit zult u later vaker gebruiken voor het ontwerpen van andere patronen.

Met uw grondpatronen kunt u steeds nieuwe kledingstukken ontwerpen en maken. Dat scheelt uren werk! Ook leert u een basispatroon te maken voor tricot zodat u ook kleding van rekbare stoffen kunt ontwerpen. Stap voor stap leert u eigen patronen te maken, van eenvoudige tot ingewikkelde modellen en silhouetten.


Lesmateriaal

Tijdens onze lessen gebruiken wij ook lesmateriaal in de vorm van video-instructies of PDF’s. Alle materialen die tijdens de cursus worden gebruikt, kunt u meenemen om er thuis verder mee of aan te werken.


Details

  Duur De cursus duurt 13 weken. Eén les per week. 
  Locatie Fashion School Mode Incolors in Nootdorp
  Wanneer De lessen worden gegeven van oktober t/m januari en van februari t/m juni/juli.
  Aantal cursisten Minimaal 3 en maximaal 4

 

Weekrooster Schema en Prijzen Inschrijfformulier Cursusvoorwaarden