Over ons

Ik ben geboren en getogen in Rusland. Daar volgen vrouwen, nog meer dan in Nederland, de laatste mode. Niet door deze als confectiemode te kopen, maar deze op maat te laten aken in de vele modeateliers. Met dit, nog steeds populaire systeem, is het relatief goedkoop om de laatste mode te volgen en er toch mooi en uniek uit te zien.
 

Hoe het begon

Zoals alle meisjes wilde ik er al snel modieus en uniek uitzien. Gelukkig had mijn moeder ook een kledingatelier met een grote klantenkring.
Toen ik 14 was mocht ik mijn moeder al helpen met eenvoudig naaiwerk. Op mijn 15e maakte ik mijn eerste jurkje. Daarna een rokje voor mijn beste vriendin en een jurkje voor de buurvrouw. Ik vond het heel erg leuk om iets aparts te maken en te zien hoe mensen blij waren met deze kleding. Ik zorgde er ook voor dat ik er altijd volgens de laatste mode uitzag. Ik kon al mijn ideeën omtoveren in kleding, zodat ik er altijd modieus en uniek uitzag.
 

Van hobby naar werk

Tot nu toe was dit alleen een hobby naast mijn dagelijkse werk, maar ik wilde er mijn beroep van maken. Helaas was het meeste van mijn kennis praktijkervaring. Ik moest dus leren patroontekenen en besloot hiervoor een studie te gaan volgen op de modevakschool.
Een aantal zware, maar erg leuke jaren volgde, want patroontekenen en alles wat daarbij komt kijken is niet eenvoudig. Maar uiteindelijk had ik mijn diploma. Gelijk de volgende dag heb ik mijn ontslag genomen en heb mijn bedrijf laten registreren: Een modeatelier in damesmode.
Het was een goed gevoel niet meer van een modeblad afhankelijk te zijn. Ik kon nu alles zelf bedenken, patroon tekenen en eindeloos variëren.
Ik ontwierp alle soorten dames kleding, borduurwerk, decoratieve kussens en accessoires voor kleding en thuis, maar ook kostuums voor dansscholen, danstheaters en poppentheaters. Mijn atelier werd steeds bekender in mijn stad. Ik had veel klanten en altijd creatief werk: ik had een goede keuze gemaakt!!
 

Nederland Barbie-land

Op uitnodiging van mijn zus ben ik vele jaren geleden in Nederland terecht gekomen. Zij heeft een modestudio in Hellevoetsluis.
De kennismaking met Nederland was overweldigend. Het leek wel Barbie-land: overal bloemen, alles groen, smalle straatjes, oude architectuur gemixt met moderne …
Eerst heb ik bij een aantal modezaken (McGregor, Bandolero en NotTheSame) gewerkt. In die tijd ben ik ook weer naar school gegaan. Uiteraard om mijn Nederlands te verbeteren, maar ook voor een studie Kleur- en stijlanalyse en een cursus Visual Management etaleren.
 

Modestudio Incolors

In 2011 ben ik ook hier in Nederland mijn modestudio gestart: Modestudio Incolors. De werkzaamheden zijn nu heel divers en we hebben een grote en groeiende klantenkring.
 
We nodigen u uit voor een bezoekje ons ons om beter kennis te maken, uw vragen te beantwoorden en eventuele werkzaamheden te bespreken.

Wij zien u graag bij ons in Modestudio Incolors in Nootdorp.
 
Met vriendelijke groet,
Svetlana Kok-Eroshenko.