Modetekenen voor kinderen

 

Modevakoriëntatie en Inspiratie

Bij onze modevakoriëntatie en inspiratieprogramma's nemen we onze jonge cursisten mee op opwindende reizen naar modetentoonstellingen in nabijgelegen musea. Dit biedt hen een waardevolle kans om vertrouwd te raken met het werk van gerenommeerde modeontwerpers en een dieper begrip te krijgen van de mode-industrie.

Tijdens deze tentoonstellingen hebben onze studenten inspirerende exposities zoals "Ode aan de Nederlandse mode," "Art Deco" van Paul Poiret, en "To Audrey with Love" van Hubert de Givenchy bezocht. Na een bezoek aan het museum, leggen kinderen hun indrukken vast door enkele van hun favoriete modellen te schetsen. In de daaropvolgende lessen transformeren ze deze schetsen in levendige waterverfschilderijen.

Onze zoektocht naar inspiratie stopt niet bij musea. We moedigen kinderen aan om inspiratie te vinden in de natuur, architectuur, hun omgeving en zichzelf. Door aandachtig te kijken en alles om hen heen te observeren, leren ze hoe ze hun waarnemingen kunnen vertalen naar unieke ontwerpen.


Lessen voor kinderen worden op locatie gegeven in Nootdorp (geen online lessen)

De eerst volgende cursus "Fashion Designer" voor kinderen (van 10 lessen) begint 24 september, duurt tot eind november 2024.  

Vind je het leuk om je kind voor de cursus in te schrijven? Je kunt alvast het rooster bekijken en de plaats reserveren.

 
 

Modeontwerp: Van Idee tot Realiteit

Het proces van mode ontwerpen begint in het hoofd, waar ideeën snel opkomen en soms even snel verdwijnen, vooral bij kinderen. Om jonge modeontwerpers te helpen hun visies te realiseren, is het van vitaal belang dat ze leren hoe ze mode kunnen schetsen en tekenen.

Onze lessen zijn speciaal ontworpen voor kinderen, waar ze leren hoe ze hun ideeën op papier kunnen zetten. Ze leren niet alleen schetsen, maar ook hoe ze hun ontwerpen gedetailleerd en kleurrijk kunnen maken. Dit ontwerp blijft gedurende de hele Fashion Designer cursus bij hen, evoluerend tot een voltooide creatie.
Terwijl kinderen hun creatieve vaardigheden ontwikkelen, merken ze misschien niet eens dat ze hun concentratie en fijne motoriek verbeteren. Ze leren ook op een nieuwe manier naar de wereld om hen heen te kijken, en hun verbeelding wordt voortdurend geprikkeld.

Met onze begeleiding kunnen jonge modeontwerpers hun visies vangen en ze omzetten in prachtige realiteit, stap voor stap.


Wat leert jouw kind tijdens lessen Mode Tekenen?

  • Kleding schetsen op een paspopje
  • Schaduwen en silhouetten tekenen
  • Met verf en penselen leren werken
  • Verschillende (stof)patronen tekenen
  • Figuur en kleding tekenen met aquarelverf
  • Accessoires tekenen
  • Inspiratie en ideeën uitvoeren
  • Verschillende tekentechnieken

Lijkt het u leuk als uw kind mode leert ontwerpen en maken? Meld uw zoon of dochter dan aan voor de eerstvolgende cursus "Fashion Designer"!   Bekijk dan hier onze weekrooster

 


Wij hebben beperkt plaatsen. Bekijk snel het weekrooster. Kies een dag en schrijf je kind in.