Leren Naaien

Leren Naaien is een onderdeel van de cursus Fashion Designer


Wat kunnen ze leren?

Bij onze cursus Fashion Designer is leren naaien een van de belangrijkste aspecten. 80% van de cursus bestaat daarom uit naailessen. Tijdens deze lessen leert uw kind stap voor stap met de hand te naaien en om te gaan met een naaimachine. Al onze naaimachines zijn voorzien met extra vingerbeveiliging, zodat de ontwerpers in spe de naaimachines veilig kunnen gebruiken.


Wat kunnen ze maken?

Ieder kind is vrij om te kiezen wat het wil maken. Dat kan van alles zijn; een topje, rok, jurk, shirt, broek, een leuke knuffel of kleertjes voor een favoriet popje.
Nadat iedereen de belangrijkste naaitechnieken heeft geleerd en met een naaimachine kan werken, beginnen we te werken aan het gekozen project. We zullen starten bij het begin: maten opnemen, een patroon uitzoeken, het patroon overtrekken, een stofje kiezen. Zo leert elke deelnemer beetje bij beetje kleding te maken als een echte modeontwerper.

Uit ervaring weten wij dat kinderen en jongeren het heel leuk en cool vinden om kleding helemaal zelf te ontwerpen en maken. U zult vast merken hoe blij uw kind is wanneer zijn of haar project klaar is! Ze dragen hun ontwerpen vol trots tijdens een afsluitende modeshow.
Ouders en familieleden zijn ook enthousiast over wat hun kind heeft geleerd en gemaakt. Stelt u zich eens voor hoeveel motivatie, blijheid en moed een kind krijgt wanneer de moeder zegt: "Ik kan het niet, maar jij wel. Ik ben supertrots op je”.

Bij de naailessen leert uw kind het volgende:

  • Inspiratie en ideeën uitvoeren
  • Maten opnemen
  • Patronen begrijpen, overtrekken en aanpassen
  • Stof afspelden
  • Met een naaimachine omgaan
  • Naaitechnieken
  • Correct stoffen knippen
  • Kleuren combineren
  • Kleding maken; jurken, blouses, rokken, broeken voor kant-en-klare patronen naar eigen wens en idee
  • Op de rode loper lopen en hun ontwerp presenteren


Goed om te weten

Alle basismaterialen zoals naalden, coupeuse linialenset, scharen, meetlint, garen, patroonpapier, aquarelverf, basisstoffen (voor het oefenen en kleine opdrachten), gekleurde aquarelpotloden, kleermakerskrijt, aquarelblok, patroonpapier, naalden, spelden, naaimachine, lockmachine en ander naaigerei zijn aanwezig in het modeatelier. Hier kunnen de cursisten gebruik van maken. Hebt u zelf een naaimachine, schroom dan niet deze mee te nemen! Uw kind kan dan meteen leren hoe uw machine werkt. Voor de lessen hoeft u niets mee te nemen. Alles is in huis voor de lessen.

Let wel op:

Voor grote projecten mogen de cursisten andere materialen en benodigdheden zelf aanschaffen voor hun eigen ontwerp.
Denk hierbij aan: lapjes stof (liefst van katoen, makkelijker in gebruik), bijpassende garen en fournituren als ritsen, knopen, kant, koorden of banden.
 

Lijkt het u leuk als uw kind mode leert ontwerpen en maken? Meld uw zoon of dochter dan aan voor de eerstvolgende cursus "Fashion Designer"!